ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, στον Skai και τον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά – Σάββατο 27.09.2015

Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, στον Skai και τον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά – Σάββατο 27.09.2015 



http://www.skai.gr/tv/show/?showid=65088
Για τα ισοδύναμα του κ. Τσίπρα
Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει τα Ζάππεια 1 και 2, τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης και σήμερα τα παράλληλα προγράμματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ισοδύναμα, αλλά είπε ένα μεγάλο ψέμα, γιατί δεν έχει ισοδύναμα.
Η πραγματικότητα είναι σκληρή. Έχουμε ένα υποτυπώδες κοινωνικό κράτος, οι φόροι αυξάνονται, μείωση των συντάξεων, η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και η δημόσια υγεία βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.
Για τις επιλογές Τσίπρα
Οι εκλογές τελείωσαν. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι τους 7 μήνες που κυβέρνησε ο κ. Τσίπρας, διέλυσε τα πάντα. Μετά από τους 7 μήνες της απραξίας, έρχεται ο πρωθυπουργός και λέει πάλι γενικότητες. Να μην βγαίνουν οι υπουργοί στα κανάλια, αλλά τίποτα συγκεκριμένο. Το υπουργικό συμβούλιο δεν είναι κάτι νέο, ή αξιοκρατικό, οι επιλογές Τσίπρα είναι μια από τα ίδια. Θα υπάρξει κοινωνική ερημοποίηση.
Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να παίξει τον ιστορικό του ρόλο. Δεν το έκανε. Συμμάχησε με τους ΑΝΕΛ που δεν είναι αποδεκτός από την Δημοκρατική Παράταξη.

Για τα μέτρα που έρχονται.
Η φορολόγηση των αγροτών από το 13% στο 26% δεν πρόκειται να ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ. Το είχαμε πει και προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε ούτε ένα ευρώ αύξηση στον φόρο των αγροτών. Όποια μέτρα θεωρούμε ως αντιπολίτευση ότι είναι προς τον σωστό δρόμο θα τα στηρίξουμε. Ο κ. Τσίπρας, του οποίου φέρει την υπογραφή το 3ο μνημόνιο, πρέπει να βρει κοινό τόπο με την αντιπολίτευση για να πάει η χώρα μπροστά. 


Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, στο ρ/σ Κανάλι Ένα Πειραιά 90,4 – Παρασκευή, 25.09.2015


Σημεία συνέντευξης Λ. Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, στο ρ/σ Κανάλι Ένα Πειραιά 90,4 – Παρασκευή, 25.09.2015

Για την στροφή του Τσίπρα στην Σοσιαλδημοκρατία

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από πρώην στελέχη του ΚΚΕ τα οποία, αφού έχασαν τις εσωκομματικές εκλογές, όπως ο κ. Δραγασάκης, ίδρυσαν το Συνασπισμό. Δηλαδή αν ο κ. Τσίπρας διαβάσει το “Πιστεύω” σημαίνει ότι πιστεύει στον Θεό; Δηλαδή επειδή βλέπει ότι δεν τον παίρνει και αλλάζει πορεία αυτό σημαίνει ότι θα καταλάβει τον κεντρώο χώρο; Υπάρχει μια ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που ασπάζεται τις σταλινικές απόψεις και διαδικασίες.

Για το άνοιγμα του M. Schultz

Ο M. Schultz καλά κάνει και προσπαθεί να ενσωματώσει ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωπαϊκή ιδέα, προσπαθεί να λειάνει τις γωνίες, αφού η κυβέρνηση δεν έχει πρόγραμμα. Ο κ. Τσίπρας πέτυχε μια μεγάλη νίκη, αλλά αντί να διαχειριστεί την νίκη για το καλό της χώρας, κάνει ότι μπορεί μόνο για το προσωπικό συμφέρον. Ας κάνει το μεγάλο βήμα που έγινε στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Κύπρο, όπου η κυβέρνηση συνεννοήθηκε με την αντιπολίτευση. Στο κόμμα του επικρατεί μεταρρυθμιστική άπνοια. Ας προσπαθήσει να ενσωματώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την χώρα και η αντιπολίτευση θα τις στηρίξει.

Για τις επιλογές Τσίπρα στην κυβέρνηση

Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να τοποθετήσει στο κυβερνητικό σχήμα προσωπικότητες από την κοινωνία των πολιτών,αλλά δεν το έκανε. Επέλεξε να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες. Η επιλογή Χαρίτση, του πρώην Γενικού Γραμματέα ΕΣΠΑ εξαιτίας του οποίου πάτωσε το ΕΣΠΑ και της κυρίας Τζάκρη για την βιομηχανική πολιτική αποπνέει τον αέρα του συντηρητικού και του παλιού. Η συμπόρευση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο είναι ακατανόητη και καιροσκοπική.

Σχετικά με την στάση του ΠΑΣΟΚ

Αναφορικά με τα νομοσχέδια που πρόκειται να κατατεθούν η στάση μας θα εξαρτηθεί. Δεν γίνεται να στηρίζουμε τα αντιμεταρρυθμιστικά νομοσχέδια που πρόκειται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Θυμηθείτε επίσης τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση. Η επιλογή Καμμένου έχει μια απλή εξήγηση. Για να μην τον ενοχλεί ο συνέταιρος του κ. Καμμένος του έδωσε 5-6 υπουργεία με αντάλλαγμα να ψηφίζει τα νομοσχέδια. Ο κ. Καμμένος είναι ο δημόσιος κατήγορος του ΠΑΣΟΚ. Επί χρόνια μας απειλούσε και μας εξύβριζε.

Για την επιλογή Βούτση στην θέση του προέδρου της Βουλής

Ο κ. Βούτσης είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι ένας ήπιος πολιτικός, ήταν απώλεια για την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο που δεν ήταν πρόεδρος της Βουλής. Ο κ. Τσίπρας έχει ευθύνες για την κατάσταση στην Βουλή γιατί ήταν προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα η κυρία Κωνσταντοπούλου. Εγώ προσωπικά είχα αντιπαρατεθεί έντονα με την κυρία Κωνσταντοπούλου. Αντίθετα, ο κ. Νικολόπουλος δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην θέση του β΄ Αντιπροέδρου.

Για τον νέο δρόμο που συνδέει την Σπάρτη με το Λεύκτρο

Ο δρόμος σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν χρήματα, λείπουν 300 εκ. ευρώ, και η κυβέρνηση πρέπει να τα δεσμεύσει από την δόση που θα πάρουμε για να πληρώσει την εταιρεία, ώστε να παραδώσει το έργο.

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Σημεία συνέντευξης βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1

Σημεία συνέντευξης βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1



Για την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου
Η υπόθεση ήταν γνωστή από καιρό. Οι απόψεις του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι γνωστές στο κοινοβούλιο και στον κόσμο. Πολιτικός υπόκοσμος. Έβριζε βουλευτές, ομάδες της κοινωνίας, τα κόμματα, τους πάντες. Αυτό δεν το έκανε μόνο ο συγκεκριμένος βουλευτής αλλά και άλλα στελέχη του ίδιου κόμματος. Ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε δημιουργήσει επεισόδιο με την εκπρόσωπο του κόμματος του, με αφορμή τις απαράδεκτες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέτοια φαινόμενα, ειδικά από την αρχή της κρίσης, επαναλαμβάνονται διότι ορισμένοι βουλευτές τα εκμεταλλεύτηκαν για να κατέλθουν στην πολιτική. Εγώ προσωπικά πριν από δύο εβδομάδες βρέθηκα σε μια εκπομπή μαζί του και είπα ότι δεν επιθυμώ να συνομιλώ μαζί του. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει κοινωνικές ευαισθησίες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός σε τέτοιου είδους επιλογές και συνεργασίες. Όταν επιλέγεις τους υπουργούς θα πρέπει να έχεις ελέγξει την πορεία τους. Θέλω να σημειώσω ότι όταν ο M. Schultz είπε ότι πρόκειται για μια «περίεργη» κοινοβουλευτική ομάδα κατηγορήθηκε αλλά είχε δίκιο.

Για την επιλογή του Τσίπρα να συνεργαστεί με ΑΝΕΛ
Ο Τσίπρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, να κάνει μια τομή στο πολιτικό σκηνικό. Είχε μια μεγάλη διαφορά με το δεύτερο κόμμα και θα μπορούσε να κάνει ευρύτερες συνεργασίες, αλλά επέλεξε το ακροδεξιό μόρφωμα των ΑΝΕΛ. Αυτά που πρέπει να γίνουν δεν είναι εύκολα, ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να καταφέρουν να περάσουν όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι πλάτες τους δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος των αλλαγών. Με αμφιθυμίες και οπισθοδρομήσεις δεν νομίζω ότι θα ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις. Ο πρωθυπουργός έπρεπε να κάνει ένα κυβερνητικό άλμα αλλά δεν το έκανε.

Για την κυβερνητική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση
Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το open government αλλά δεν μπόρεσε  να το ολοκληρώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προωθήσει την αξιοκρατία, διόρισε κομματικά στελέχη στη θέση των 13 περιφερειακών διευθυντών του Υπουργείου Παιδείας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ θα μπορούσε να επιλέξει στελέχη από την κοινωνία των πολιτών, αλλά δεν το έκαναν. Παράλληλα το πρώτο που σκέφτηκε να πει ο νέος υπουργός Υγείας ήταν ότι πρέπει να αλλάξουν οι διοικητές στα νοσοκομεία. Αν θέλουν να αλλάξουν, να τους αλλάξουν με ποιοτικά κριτήρια, να βρουν τους καλύτερους.
Η πρόταση μου για την έξοδο από την κρίση είναι συγκεκριμένη: πρέπει να δημιουργηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, μια στρατηγική για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, για το που θα πάει η Ελλάδα τα επόμενα 30 χρόνια.